Normal b5783428dc202a381e3d47287089cfe1ba238d6a

Minister Schouten bezoekt Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling

23 April 2018 17:11

Vijf maanden na de oprichting van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED) heeft  al 35% van de aangesloten dierenartsen een melding van vermoeden van dierenmishandeling gedaan. Reden voor Minister Carola Schouten om de balans op te nemen. Zij deed dit samen met kamerlid Dion Graus.

Minister Schouten en Dion Graus lieten zich uitgebreid informeren over de precieze handelswijze van het LED. Minister Schouten: “Ik zie bij het LED veel toewijding. Het is goed dat er zo veel verschillende partijen samenwerken om samen hun conclusies zo zorgvuldig te trekken. Mooi om te zien hoe we zo  het ware verhaal achter de casus achterhalen.”

Het LED combineert de kennis van gespecialiseerde dierenartsen en forensisch-medisch experts. “De gezondheid van mensen en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat zien we ook bij ons Life Sciences onderzoek,” zegt Wouter Dhert, decaan van de faculteit Diergeneeskunde waar het LED is gehuisvest. “Onderzoek toont een relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld aan. Meer voorlichting en bewustwording door middel van onderzoek zijn dan ook zeker belangrijk.”

Ga hier naar de website van het LED voor meer informatie. Je kunt het LED ook ondersteunen door middel van een donatie