Normal 2c9dd602a30a00c01f3a85c1ff85007e3cea64ad

Paardenwelzijn binnen handbereik

26 April 2018 23:39

Een app op je mobiele telefoon waarmee je het welzijn van jouw paard kunt verbeteren én kunt zien of hij/zij pijn heeft.…hoe mooi zou dat zijn?  De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Stichting De Paardenkamp uit Soest slaan de handen ineen om zo’n app voor iedereen beschikbaar te maken.
Wetenschappers en dierenartsen van de faculteit hebben jarenlang onderzoek gedaan naar pijnherkenning bij paarden en ezels. De resultaten van dit onderzoek worden gebundeld in de app, zodat paardeneigenaren, -verzorgers en dierenartsen op een eenvoudige en laagdrempelige manier kunnen checken of een paard pijn heeft.

Welzijn op je smartphone
Daarnaast speelt welzijn een grote rol binnen de app: door middel van een dagboek kun je bijhouden hoeveel je paard heeft gegeten, welke vorm van beweging hij heeft gehad en plan je makkelijk afspraken met bijvoorbeeld de dierenarts en de hoefsmid. Voldoe je aan alle 10 regels voor welzijn, of kun je verbeteringen aanbrengen in het stalmanagement? Deze app helpt je om de verzorging van je paard naar een hoger niveau te brengen.
Met de app die gratis beschikbaar komt voor alle paardenverzorgers en –eigenaren, willen de twee organisaties een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van paarden in Nederland.
Het onderzoek is gedaan, de kennis en ervaring worden gebundeld en een eerste opzet van de app is in de maak.  Natuurlijk is het ontwikkelen hiervan niet gratis en daar hebben zij jouw hulp voor nodig. Wil jij ook dat paardenwelzijn binnenkort binnen handbereik is? Help dan mee door een donatie te doen via deze website:
https://www.vriendendiergeneeskunde.nl/paardenemotie

Help mee en krijg als eerste toegang
Doe jij een donatie? Dan krijg jij al voor de definitieve lancering toegang tot de pilot versie (“beta versie”) van de app en nemen we jouw input mee voor de definitieve versie!