EPWA 2.0

Target reached Normal 09d940778674678eef18d5a472be705b62537904
from € 135.000 (100%)

 

EPWA 1.0 is een app die het voor dierenartsen én paardenliefhebbers mogelijk maakt om pijn bij paarden en ezels op een betrouwbare manier te herkennen was jarenlang de droom van collega dr. Thijs van Loon, veterinair anesthesioloog bij department Paard.  

Dankzij de steun van de sponsoren Dechra Veterinary Products, Pavo, Stichting De Ezelsociëteit, Donkey Sanctuary, Stichting Nijdier, SCM fonds voor de ruitersport, Moyra Stava Morena Stichting en De Ezelvereniging, en vele particuliere donateurs kunnen paardenliefhebbers sinds september 2018 gratis gebruik maken van EPWA 1.0. En dat zijn inmiddels al meer dan 2.500!

In een volgende stap wil dr. Thijs van Loon, samen met prof. dr. Remco Veltkamp van het Centre for Game Research UU, uitgebreid onderzoek doen naar geautomatiseerde gezichtsherkenning - en dus pijnherkenning - bij paarden en ezels. 

Met behulp van kunstmatige intelligentie (d.m.v. deep learning) willen we gaan werken aan de geautomatiseerde patroonherkenning van gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels.  Hiervoor gaan ze de computers trainen met speciale software om gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels (met en zonder pijn) zo goed mogelijk te herkennen. 

Steun jij ons om dit tot een succes te maken? Jouw bijdrage helpt ons om nog weer te volgende stap te zetten. Thijs ondersteunen kan heel makkelijk hier.