Omarm Olifanten - Ze zullen het niet vergeten.

 

Doneren voor de Meet & Greet?

Klik op: Meet & Greet met Marjo Hoedemaker.

 

Het herpesvirus; een verschrikkelijke ziekte

 

Het olifantje werd ziek. Alles werd geprobeerd, maar het had geen effect. Binnen 18 uur was er van het 900 kilo wegende sterke, vrolijke dier niets meer over. Ze heeft het niet gered. Het herpesvirus won. Dat geeft een brok in mijn keel.

 

 

De harde feiten

 

Wist je dat...
Het herpesvirus (EEHV-HD) doodsoorzaak nr. 1 is bij Aziatische olifanten?
Behandelen van het herpesvirus nauwelijks kans op slagen heeft?
Het herpesvirus moeilijk te herkennen is?
Het herpesvirus een serieuze bedreiging voor de soort is?
Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht de strijd aan gaat tegen het herpesvirus?

Lees hier de uitleg van deze feiten.

 

Zou ík iets kunnen doen?

 

Om hen te steunen heb ik, als vrijwilligster en olifantliefhebster, deze campagne opgestart. Het onderzoek kan doorgaan als er donaties binnen komen om deze strijd voort te zetten. Daar is geld voor nodig. Veel geld. Er is al ruim 151 duizend euro aan donaties opgehaald. Onder andere door bijdrage van het Wildlife Fund van Dierenpark Amersfoort en vanuit de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation.

Er is naar verwachting van de onderzoekers nog bijna 199.000 euro extra nodig voor het vervolg. Er kan geen belofte worden gedaan, maar de onderzoekers zetten zich volledig in binnen deze strijd. Ik zal mij inzetten om dit overige bedrag binnen te halen. Hierbij krijg ik alle steun en medewerking van Marjo Hoedemaker (Senior Zoo Advisor) en Inga Wolframm (Hoofd Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht).

Samen met jou, de rest van Nederland, en wellicht zelfs internationaal, wil ik geld inzamelen voor dit onderzoek.

 

Strijd mee!

 

Jij kunt een bedrag doneren via de gele knop "DONEER NU".  Jij kunt zelf actie(s) ondernemen, via de gele knop “START ACTIE”. Ook wordt het mogelijk je aan te sluiten bij acties die op deze projectpagina worden ondernomen. Kijk voor meer informatie in “Strijd mee!” in de menubalk boven aan deze tekst.

Ik ben heel benieuwd naar wat jíj gaat doen voor de olifanten. Hoe groot of hoe klein, het is allemaal heel fijn. Een ieder kan iets betekenen en iedere euro is een stap dichter bij het doel.

 

Volg en deel Omarm Olifanten

 

Ik zou het heel fijn vinden als je de campagne blijft volgen. Dan zul je de aankomende weken, maanden en jaren (?!) op deze campagnepagina de verschillende acties zien verschijnen.

De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.

Deel ook alsjeblieft alle informatie van de campagne zoveel mogelijk op social media, met vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s, dorps- en stadsgenoten. Zodat de campagne als een olie(fant)vlek over Nederland (en daarbuiten) zal spreiden.

 

Meet & Greet met Marjo Hoedemaker

 

Als lancering van de campagne staat er als 1e bijzondere actie een exclusieve Meet & Greet met de grootse olifant- en zookenner Marjo Hoedemaker bij de olifanten in Dierenpark Amersfoort op de planning. De eerste 28 donaties (per datum) van minimaal €40 worden beloond met toegangskaartjes om hierbij live aanwezig te zijn.

Deze bijeenkomsten zijn met een select gezelschap van 30 personen, op donderdag 4 en vrijdag 5 juni van 19-21 uur bij de olifanten in Dierenpark Amersfoort.

Tevens krijgt elke donateur van minimaal 10 euro -met een unieke code via de email- toegang tot de onlineversie van deze bijeenkomst. Hierbij kun je de bijeenkomst volgen, maar zelf geen vragen stellen. 

Dit is ècht iets waar je als olifantliefhebber bij zult willen zijn! 

De start van deze actie was zaterdag 23 mei om 14.00 uur op de projectpagina Meet & Greet met Marjo Hoedemaker. Er zijn inmiddels een heel aantal blije donateurs die een ticket hebben weten te bemachtigen, als beloning voor hun donatie.


Er zijn nog plekken vrij, dus doneren met als beloning een (online)ticket blijft mogelijk, tot er geen tickets meer beschikbaar zijn. Dit kun je zien aan het aantal dat staat vermeld achter het cadeau icoontje bij de doneervlakken.


De bijeenkomst is vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met de veiligheidscoördinator en volledig volgens de richtlijnen.

 

 

ANBI status Vrienden Diergeneeskunde  

 

Alle geldstromen lopen via het fonds Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, die een ANBI-status heeft. Elke euro wordt digitaal bijgeteld op de teller op deze campagnepagina. Alles is transparant en voor elke donateur of belangstellende te zien op deze website.

 

Deze ‘kleintjes’ verdienen een grootse toekomst!

 

Wij zijn met z’n allen van groot belang voor deze grote reuzen. Dit prachtige dier mag niet uitgestorven raken. Samen strijden wij tegen het herpesvirus bij de Aziatische olifant. 

Samen zetten we ons in zodat onze (achter)(klein)kinderen in de toekomst ook nog olifanten kunnen zien. In dierenparken, in opvangcentra en in het wild.   

Deze campagne heeft als doel om elke jonge olifant in de wereld een vaccin te kunnen geven. En daar donaties voor op te halen.

Mijn doel is ook om ieder te stimuleren om alle liefde, het enthousiasme, de betrokkenheid om te zetten in actie. Actie voor de olifanten!

Ik wil graag laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet, je een hele hoop kunt bereiken.

Omarm Olifanten
Ze zullen het niet vergeten.


Grote groeten 🐘


Aafke

De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten. 

 

Waarom deze campagne?

 

De campagne Omarm Olifanten, heb ik - als olifantenliefhebber en voorstander van het feit dat we àlles moeten proberen te doen om de olifant te laten voortbestaan - ontwikkeld.

Het overlijden van Yunha in Dierenpark Amersfoort, de afwachting van het nieuwe kalfje van Indra, het nieuws over de ontwikkeling van het vaccin en alle betrokkenheid op verschillende facebookgroepen en apps met olifantenliefhebbers, gaven mij aanleiding deze campagne op te zetten.

 

Liefde omzetten in actie

 

Het leek mij prachtig de aandacht van zoveel olifantliefhebbers om te zetten in een project voor de olifanten, waarna ik contact zocht met de grootse olifant- en zookenner Marjo Hoedemaker (Senior Zoo Advisor).

Toen mijn man, zoontje en ik een beeld van hem kochten sprak hij de woorden; wij zetten ons in zodat de (klein)kinderen van jouw zoontje ook nog olifanten kunnen zien. Dit is mij bijgebleven en hij leek mij de perfecte persoon om samen mee te kijken naar mogelijkheden voor een project rondom het genereren van donaties.

 

 

Vol enthousiasme ging Marjo hierin mee en legde hij voor mij ook contact met de Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht. Inmiddels is een en ander in samenwerking met hem en Inga Wolframm (Hoofd Vrienden Diergeneeskunde) ontwikkeld en zul je de aankomende dagen, weken, maanden, jaren (?!) op deze campagnepagina de verschillende acties zien verschijnen. En samen met een hoop anderen deelnemen en ondersteunen.

 

Vrijwilliger met steun 

 

Binnen de campagne krijg ik alle steun en medewerking van Marjo en Inga. Echter gaat er geen cent van de campagne naar mij.

Ik doe dit als vrijwilliger. Ik doe dit als moeder die graag haar (klein)kind(eren) meeneemt naar een dierenpark of in het wild om een olifant te zien, niet ze ooit aan te hoeven wijzen in een boekje, als uitgestorven soort...

Mijn wens is om met z’n allen te strijden tegen het herpesvirus bij de Aziatische olifant. Deze campagne heeft als doel om elke olifant in de wereld onder de acht jaar een vaccin te kunnen geven. En dus daar donaties voor op te halen. 

Maar mijn doel is ook om ieder te stimuleren om alle liefde, het enthousiasme, de betrokkenheid om te zetten in actie. Actie voor de olifanten!

Ik wil graag laten zien dat als jij je hard (en je hart) inzet, je een hele hoop kunt bereiken.

In het verleden nam ik deel aan een hoop projecten voor goede doelen, dus ik wéét dat het kan.

Strijd jij ook mee?!

Omarm Olifanten
Ze zullen het niet vergeten.


Grote groeten 🐘


Aafke

 

 

De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.

 

Toen Marjo Hoedemaker na zo’n 29 jaar een van “zijn” olifanten terug zag en haar riep, denderde ze over de vlakte om hem te begroeten. Het gezegde “een olifantengeheugen’ is dus écht ergens op gebaseerd.

In het geval van deze campagne gaat het erom dat wij de olifanten niet mogen vergeten. Niet alleen op dit moment, door actie voor ze te ondernemen, maar zeer zeker ook niet mogen vergeten in de toekomst. De olifant mag niet uitgestorven raken.

Om die reden moeten we praten over de spreekwoordelijke 'olifant in de kamer'. Het letterlijke en figuurlijke grote probleem dat helaas bestaat. Dat een groot percentage van de olifantjes onder de 8 jaar komt te overlijden aan het herpesvirus. Het probleem omarmen en samen in actie komen.

Door samen te strijden tegen het herpesvirus bij de Aziatische olifant.

Vandaar de campagnenaam en het logo; 

De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.

 

 

Doneren voor de Meet & Greet?
Klik op:  Meet & Greet met Marjo Hoedemaker

 

Meet & Greet met Marjo Hoedemaker

 

 

Als lancering van de campagne staat er een exclusieve Meet & Greet met de grootse olifant- en zookenner Marjo Hoedemaker bij de olifanten in Dierenpark Amersfoort op de planning.

De eerste 28 donaties (per datum) van minimaal €40 worden beloond met toegangskaartjes om hierbij live aanwezig te zijn.

Deze bijeenkomsten zijn met een select gezelschap van 30 personen, op donderdag 4 en vrijdag 5 juni van 19-21 uur bij de olifanten in Dierenpark Amersfoort.

Marjo zal veel vertellen en de gelukkige donateurs mogen hem het hemd van het lijf vragen over de olifanten in het park en wereldwijd. Ook zal er informatie worden gegeven vanuit de wetenschappers van Universiteit Utrecht faculteit Diergeneeskunde over het onderzoek en de vorderingen.

Hiernaast krijgt elke donateur van minimaal 10 euro -met een unieke code via de email- toegang tot de onlineversie van deze bijeenkomst. Hierbij kun je de bijeenkomst volgen, maar zelf geen vragen stellen.

Dit is ècht iets waar je als olifantliefhebber bij zult willen zijn!  

De start van deze actie was zaterdag 23 mei om 14.00 uur op deze projectpagina. Er zijn inmiddels een heel aantal blije donateurs die een ticket hebben weten te bemachtigen, als beloning voor hun donatie.


Er zijn nog plekken vrij, dus doneren met als beloning een (online)ticket op Meet & Greet met Marjo Hoedemaker blijft mogelijk, tot er geen tickets meer beschikbaar zijn. Dit kun je zien aan het aantal dat staat vermeld achter het cadeau icoontje bij de doneervlakken.


Wil je meer dan 1 ticket bemachtigen?
Doneer meerdere keren achter elkaar 40 euro voor de datum dat je erbij wilt zijn.
Per donatie geldt een beloning van 1 ticket.
Er zijn 28 plekken per avond beschikbaar.

Wil je meer doneren dan de vaste bedragen van de Meet & Greet?
Dat kan! Door het bedrag van de donatie op te hogen op de betaalpagina. Of met de gele knop "DONEER NU"!

Zijn de tickets voor de Meet & Greet vergeven?
Had jíj er graag live bij willen zijn?
Stuur een mail naar omarmolifanten@gmail.com.
Bij genoeg interesse overwegen we om extra avond(en) in te plannen!

De bijeenkomst is vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met de veiligheidscoördinator en volledig volgens de richtlijnen.

 

 

Laat jouw persoonlijke teller lopen

 

Naast de opbrengst van de donaties met als beloning de Meet & Greet zou het geweldig zij als jij meehelpt om de teller omhoog te krijgen. Dit kan door zelf in de buidel te tasten. Dit hoeft echter niet.

Dit kan ook door een ludieke actie (of meer dan 1) op te zetten en zo geld in te zamelen via familie, vrienden, kennissen, dorps- of stadgenoten. Volg daarbij deze zes stappen op weg naar een succesvolle actie!

Natuurlijk is het leuk als die actie iets met olifanten te maken heeft maar dat hoeft niet. Alles is mogelijk en elke euro die binnen komt is een stapje dichter naar een vaccin voor elke olifant onder de acht jaar. Zodat we geen olifantjes als Yunha (7 april 2020, Dierenpark Amersfoort) meer hoeven te verliezen aan dit virus. 

Voor degene een maand na de laatste bijeenkomst de grootste extra donatie op de teller heeft staan zit er nog een gouden randje aan deze Meet & Greet 💫🐘 

 

Wat ga jij doen?

 

Ik daag je bij deze uit om te starten met brainstormen wat jíj zelf voor actie(s) kunt ondernemen. Olifantenzeepjes gieten. Een (online)musical opzetten. Koekjes bakken. Liedjes zingen bij een ouderencentrum. Spullen verkopen via Marktplaats en de opbrengst doneren. Sportieve challenge vanuit huis. Roep maar! Alles is mogelijk om een geldstroom te genereren.


Denk bij alle plannen wel goed na of het RIVM proof is. Want het is geweldig hard aan werk te gaan tegen het herpesvirus bij de olifanten maar we mogen daarbinnen het coronavirus bij mensen niet vergeten. Stay safe, en houd je aan de reglementen, ook tijdens je actie voor de olifanten! 

Hierbij wil ik, samen met Marjo en Inga, ook met je meedenken om dingen te organiseren en op poten te zetten. Zend gerust een mail naar omarmolifanten@gmail.com als we je bij kunnen staan in je actie.

 

Sluit je aan! 

 

Het is binnenkort mogelijk aan te sluiten bij acties die op deze projectpagina komen te staan. Dit kan bij sommige acties ook door mee te doen aan activiteiten waaraan sponsers gekoppeld zullen worden, zodat je medewerking wordt gevraagd maar geen daadwerkelijke financiële donatie.


Dit zijn acties die zowel door volwassenen als met en door kinderen kunnen worden gedaan. Hoe breder we dit gaan dragen (inter)nationaal, hoe sneller het mogelijk is het doel te bereiken. Zo heeft een ieder de kans íets te betekenen! 💞

 

De campagne is ook te volgen op facebook op Omarm Olifanten.